May 1, 2020

.

Gisteren kwamen de wijnen binnen van Domaine Mamaruta. Al enige jaren een vaste waarde in ons assortiment. Nou ja, vast,.. vaak hebben wij hier verschillende cuvées van. Het hangt een beetje af van het aanbod, want heel veel wordt daar niet gemaakt.

Eerst maar een klei...

February 29, 2020

De wijnen van maart 2020
Rode Bourgogne uit de Yonne, de wijnen van Stéphanie Colinot.

Bourgogne bestaat uit vier departementen: Yonne, Cote d’Or, Nièvre en Saone et Loire. Omdat de streek Beaujolais gedeeltelijk in Saone et Loire ligt en gedeeltelijk in het departement...

February 6, 2020

Er is behoorlijk wat wijn te vinden voor astronomische bedragen. Er bestaat zelfs wijn die voor 17.000 euro per fles over de “toonbank” gaat. Die wijn heet rode Bourgogne van het wijnhuis Domaine de la Romanée Conti. Klinkt goed he?! Die wijn is ook hartstikke lekker n...

October 31, 2019

De wijnen van november 2019

Rhône met gamay, jonge rode Bourgogne, de eerste Vézelay en Touraine 2018!

Toen ik Jean Delobre belde of de syrah 2018 al klaar was om opgehaald te worden door de transporteur, was het antwoord oui, et non!

De syrah was zó geconcentreerd door d...

September 10, 2019

De wijnen van september 2019

Als je sinds 2004 importeert uit Frankrijk en vrijwel dagelijks “nieuwe” wijnen aangeboden krijgt om te proeven, dan ben je niet zomaar van je stuk te krijgen.

Er is altijd een nog net iéts lekkerder wijn, beter jaar of beter moment. Maar uit...

July 3, 2019

De wijnen van juli 2019

De Bourgogne, zoals ie er nu uitziet, beslaat vier departementen. De Saone et Loire, de Cote d’Or, de Nievre en de Yonne.

In alle vier staan wijngaarden, maar in Nievre alléén maar een beetje aan de rivier de Loire. En wat nou zo gek is, dat stukj...

June 1, 2019

Als de lente op haar hoogtepunt van overweldigende groei en bloei is, alle vogels hun eieren hebben gelegd (óók de koekoek en de spriet), is het tijd voor Loirewijn!

IJskoude Muscadet bij een visje, rauwe Cot bij een worst van de BBQ of veelzijdige Chinon van cabernet f...

May 2, 2019

Deze maand over een héle lichte pinot noir om koel te drinken, een stevige pinot noir om lekker bij te eten en over twee Elzassers van in totaal zes druifsoorten.

 Snoeien op de Côte Saint-Jacques.

Bij Domaine Alain Vignot maken ze lekkere Bourgognes. Al vijfhonderd jaar...

April 2, 2019

De wijnen van april 2019             

Rosé, ook voor mensen die rosé geen wijn vinden.

Mannen vonden rosé nooit wat. Nu vinden alleen mannen van mijn vaders generatie rosé nog steeds geen echte wijn, een hippe o...

February 28, 2019

Het hele Loire-gebied, van Ardèche tot aan de monding bij Nantes in Loire-Atlantique, is veel groter dan wij meestal denken. Ik heb hier al eens een verhaal over geschreven.

De beroemde witte wijnen van de streek beginnen bij het stadje Sancerre aan de linkeroever.

Als w...

Please reload

Eerdere berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente berichten

February 29, 2020

October 31, 2019