top of page

Domaine des Clostiers

De wijnen van Domaine des Clostiers, Anjou.


Als vijf wijnboeren die er écht toe doen de afgelopen twee jaar onafhankelijk van elkaar aan je vragen of je nou eindelijk een keer contact hebt opgenomen met Stéphane en Boris van Domaine des Clostiers, moet je toch wel een keertje actie gaan ondernemen.

Na het proeven van de wijnen kon ik alleen maar bedenken dat het ongelooflijk is dat déze wijnen tot nu niet werden geïmporteerd in Nederland.

Wit op basis van chenin, rood van gamay, malbec en cabernet franc. Allemaal heerlijk, allemaal normaal geprijsd en de 12 hectare wijngaarden zijn sinds 1997 biologisch gecertificeerd.
Het domein ligt op 30 km ten zuiden van Angers, precies op de scheiding van het Armoricaanse massief (Anjou Noir) en het Bassin de Paris (Anjou blanc). Op de kalklaag van het Bassin de Paris komt de chenin blanc het best tot haar recht. De granietachtige ondergrond van Armorica leent zich uitstekend voor de gamay, cot en cabernet franc.


Bij Les Clostiers zijn 7 van de 12 hectaren geheel ommuurd, wat een microklimaat veroorzaakt waarin de druiven beter rijpen. De overige wijngaarden zijn omgeven door dichte heggen, waardoor er ook beschutting ontstaat.


De twee vrienden Boris en Stéphane hebben dit domein gekocht in 2018. Ze zochten al een tijdje een voor hun passend bedrijf. Niet te groot, mooie wijngaarden, schoon van landbouwgif en ook een mooie plek om te wonen en werken.

De afgelopen jaren zijn ze nóg intensiever gaan werken in het ritme van de seizoenen met respect voor natuur en in harmonie met de omgeving.

De wijnen die zij voor ogen hadden zijn gelukt. Vin de plaisir op hoog niveau.Alle druiven worden handmatig geoogst en geselecteerd. De druiven staan op de plekken waar ze moeten staan. Sommige cuvées krijgen wat houtlagering mee, andere juist weer niet. Van de chenin worden zoete, droge en mousserende wijnen gemaakt. Van de gamay, de cot en de cabernet franc diverse cuvées van heel licht en fris, tot diep-donker en rijk.


Wij hebben maar liefst ácht cuvées van Les Clostiers.

Omdat er maar zes in een doosje gaan, hier de selectie van deze maand:


1. Anjou blanc 100% chenin 2019. Een opmerkelijk fijne chenin zonder dat harde zuurtje wat mensen soms weerhoudt deze hoog-edele druif te waarderen. Een heerlijk mineraalrijke wijn.

2. Anjou blanc affûté 100% chenin 2017. Drie jaar hout gelagerd. Volledig op dronk, want inmiddels 5 jaar oud!

3. Coteaux du Layon 100% chenin 2021 moulleux. Edelzoete wijn van chenindruiven met botrytis (edelrot, zoek maar op!). Super verfijnd zoet met frisse zuren. Heerlijk bij kaas, foie gras of gerookte vis. We zijn erg afgedwaald van mooi zoet, maar proef dit eens. Heerlijk!

4. Anjou rouge 100% gamay “Les Faluns” 2021. Heerlijk frisse, jonge en lichte gamay. Even koelen en schenken op de vroege middag.

5. Anjou rouge 100% cabernet franc “La Pièce du Bois” 2021. Eindelijk een cabernet franc die iedereen lekker vindt,.. toch? Dat lijkt mij wel in ieder geval. Niet zo stalig, maar zalig.

6. Cuvée George, Vin de France van cot, cabernet franc en gamay. Een echte spannende volle wijn met veel karakter en heel veel smaak. Een wijn om langdurig van te genieten en perféct bij een mooi stukje vlees van het open vuur of een Hollandse boeren belegen kaas.


Deze zes flessen kosten samen €.78,00

Versturen kost helaas geld. Inmiddels moeten wij €.10,50 vragen voor een wijndoos per DPD.

Voor het verzenden van twaalf flessen, een dubbel pakket, vragen wij €.19,00


Interesse? Stuur even een mailtje of bel tijdens onze openingstijden.Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page