top of page

Wijnpakket februari 2016

Wijnpakket Wijnkoperij de Loods, februari 2016

Rood.

1. Chateau Cambon 2014 van Marie Lapierre. Marie, de vrouw van de helaas veel te vroeg overleden Marcel, heeft sinds jaar en dag een eigen Domaine in St Jean d'Ardieres, bij Morgon. Ieder jaar verrassen de heerlijk fris- fruitige wijnen van de gamay druif ons weer. Als sinds 2004 in ons import assortiment. Hier autochtone gisten, biologische wijngaarden en een minimum aan toegevoegde sulfieten. Wat is goede Beaujolais toch heerlijk!

2.Domaine Rapatel 2011 van Gérard Eyraud. (Nîmes)

Gérard kan zo in het programma van Maxim Hartman, voor echte mannen! Gérard is wijnboer, natuurlijk. Maar ook stierenvechter, operazanger en vrouwenverzamelaar. Gewapend met een gigantisch Opinelmes, gaat ie worsten en hammen te lijf, als ware het vijandige indringers van zijn Domaine. Zo vecht ie ook tegen alles wat niet natuurlijk is. Hier geen sulfiet toegevoegd, zeven druifsoorten bij elkaar gemikt en laat maar gaan! Diepdonkere wijn met toch een fris tintje, zoals het hoort. Van de appellatie mag ie niet meer meedoen, te afwijkend!

3.Domaine de Périlliere 2014, Costières de Nîmes.

Leuk om deze Costières te proeven naast de Rapatel van Gérard. Zelfde gebied, zelfde ondergrond, maar wat een verschil! Deze ongefilterde- en boeren wijn, is er echt eentje voor bij een lekker stuk rundvlees of stoofpot met lam. Dit Domaine is lid van de minicoöperatie van Estézargues. In de praktijk betekent dit enkel het delen van apparatuur en het verkoopkanaal. Alle wijnen worden apart opgevoed. Hier grenache, carignan en syrah.

4.Domaine du Chapitre 2013, Mon Bon Plaisir. Coteaux d'Ardeche.

Mooi hoor, als je vraagt aan Frédéric of ie biologisch werkt. Nou ja, daar hoef ik geen moeite voor te doen! De Mistral waait precies over mijn wijngaarden en deze is zo droog. Er komt geen schimmel of rot aan te pas hier! Helemaal puur natuur door de natuur. En wat een verschil met die zware jongens aan de overkant van de Rhône! Wel dezelfde druifsoorten, maar door de ligging lekker fris, sappig en heel doordrinkbaar bij ongeveer alles. Tachtig procent van z'n oogst verkoopt Frédéric meteen door aan een bekende wijnboer, twintig procent houdt hij voor z'n plezier, z'n vin de plaisir! Mon bon Plaisir.

Wijnpakket Wijnkoperij de Loods, februari 2016

Wit.

1. Domaine Bersan, Saint Bris 2012 van Christophe Bersan is de mooiste uitzondering van

Bourgogne. Waar alle wijnen in dit gebied gemaakt worden van chardonnay, is in Saint-Bris enkel sauvignon blanc toegestaan. Slechts op een aantal kilometer van Chablis worden de wijnen van Bersan opgevoed in kelders uit de 11e en 12e eeuw. Sinds Christophe het van zijn vader heeft overgenomen in 2008 is het Domaine volledig biologisch gaan werken. Behalve in Saint-Bris hebben de Bersans ook wijngaarden in Irancy voor rood en aan de Cotes d'Auxerre en in Chablis voor wit. Deze laatste twee brengen natuurlijk wel chardonnay voort.

2. Chateau Barbanau, Cassis 2013 van Sophie en Didier Simonini-Cerciello is uniek. Een ommuurde wijngaard van 7 hectare (Clos Val Bruyere) wordt biologisch bewerkt. Hier uitzicht op de Middellandse Zee. Ondergrond kalk, druifsoorten merendeels inheems. Een heerlijk frisse wijn, dat verwacht je niet zo zuidelijk. Slechts 210 hectare telt deze appellatie. Ter vergelijking, onze huiswijn komt van een familie met 400 hectare! Marsanne, clairette, ugni blanc en een beetje sauvignon maken deze wijn licht kruidig, vol, fris en de enige en ideale begeleider bij bouillabaisse de Marseille. Doordat Cassis zo schaars is, er zijn maar 7 wijnboeren in de hele appellatie, blijft bijna alles in Frankrijk. Gelukkig importeren wij ook nog de lekkerste. De laatste s spreek je niet uit, dus niet zoals dat zoete drankje!

Bent u nieuwsgierig en wilt u één of meer pakketten bestellen? Stuur dan even een mailtje naar info@wijnkoperijdeloods.nl

Wij sturen u de wijn dan toe, nadat we de betaling hebben ontvangen.

Prijs per pakket €.62,85 exclusief €.6,95 verzendkosten (5% korting)

Prijs per 2 pakketten €.120 exclusief €.13,00 verzendkosten (10% korting)

Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page