top of page

De lekkerste Rhônes van de rechter oever!

De wijnen van Domaine Combe Queyzaire.

Als je al een aantal jaren wijn aan het importeren bent en betrouwbaar blijkt te zijn worden de contacten in Frankrijk steeds warmer en vriendschappelijker. Zo krijg je her en der tips van wijnboeren om ergens te gaan proeven. Wijnboeren door elkaar ook op óns worden gewezen als potentiële importeur.


Deze keer werden wij benaderd door Denis Deschamps, één van de meest vooraanstaande en vooruitstrevende oenologen van Frankrijk. Na een lange carrière als wijnmaker en directeur bij de enige Franse “Vin Naturel” coöperatie d’Etézargues, heeft Denis in een aantal jaren enkele wijngaarden weten te bemachtigen aan de rechteroever van de Rhône.


In 2017 kon Denis 3 hectare kopen in Saint-Nazaire, een klein dorpje ten noorden van Bagnols-sur- Cèze in de Rhône-vallei.

Hier is de grond overwegend zanderig en kalkrijk:

De oude wijnstokken syrah en grenache waren in slechte staat, dus het begin was moeilijk. Dat jaar was uitzonderlijk droog, dus uiteindelijk werd er maar veertien hectoliter wijn gemaakt!

In 2018 en 2019 kocht Denis nog wat wijnvelden bij het mooie Vénéjan, een ander dorpje in de buurt van Saint-Nazaire. Hier bestaat de grond uit grote kiezels en leem. In 2020 werd nog een perceel bij Saint-Nazaire gekocht op kalkgrond. Zo is er een mooie diversiteit in ondergrond en terroir bij elkaar gezocht om de wijnen hun complexiteit en karakter mee te geven.
Denis in z’n Lamborghini!


Vanzelfsprekend worden de wijnstokken sinds 2017 biologisch verzorgd. Het werk in de gaard is volledig handmatig vanwege de leeftijd van de stokken. De dikke stronken laten zich niet meer leiden door ijzerdraad. De druiven worden met de hand geplukt en geselecteerd. Alleen de beste besjes mogen meedoen.


Het wijn maken gebeurt geheel natuurlijk, zonder toevoegingen. We zijn niet anders gewend van Denis. Ingrijpen waar nodig en zoveel mogelijk de natuur haar werk laten doen.

Tot nu toe maakt Denis enkel rode wijnen. Een Rhône-Villages van 100% syrah en een Côtes-du-Rhône van 50% grenache en 50% syrah.

Wij hebben de wijnen afgelopen december geproefd. Fantastisch lekkere, sappige en geconcentreerde wijnen met zóveel extra’s. Dit soort wijnen zijn zeldzaam.

Vanaf deze zomer is er een klein beetje witte Rhône beschikbaar van Marsanne en Bourbelenc.


Wat zijn wij weer blij en trots om dit mooie nieuwe domaine aan ons assortiment toe te voegen!


We maken een pakket van 3 flessen Rhône Villages van 100% syrah en 3 flessen Rhône van 50% grenache met 50% syrah. Echte terroir-wijnen met véél karakter.

Zijn dit de lekkerste wijnen ooit van de rechteroever? Dat denk ik wel ja.


Het pakket van zes flessen kost, met proefkorting, €.80,00

Een dubbel pakket komt op €.157,50

Verzenden kost helaas geld. €.6,95 voor zes en €.13,00 voor twaalf flessen.


Comments


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page