top of page

Wij gaan op pad in Luberon voor het wijnpakket september!


We hebben een huisje (zie boven) gehuurd in Luberon, departement Vaucluse. Komt daar wijn vandaan? Jazeker! Is die wijn lekker dan? Mijn eerste reactie over- en ervaringen met wijnen uit dit gebied zijn niet bepaald polonaise waardig. Is dit een vooroordeel? Vast! Het is er natuurlijk erg warm in de zomer en er is geen verkoeling door Mistral of zee. Wellicht dat er hooggelegen wijngaarden zijn? Of herbergt Luberon onverwachte schatten waarvan we op tafel gaan staan?

We gaan op zoek tot in de kleinste wijngaarden rond Lourmarin, Cucuron en Gordes om iets lekkers voor u te vinden. Heerlijk. Beetje proeven en luisteren naar plaatselijke vignerons, wat mij betreft de enige leraren in wijn.

Op internet en via Les Vins Naturels ben ik al wat wijndomaines op het spoor.

De eerste waar ik in ieder geval heen ga is Domaine Tuilles Bleues. Meteen een domaine om verliefd op te worden en waar ik veel van verwacht. Ze hebben een 100% cabernet franc! Verder zag ik een toffe viognier bij Chateau La Canorgue en bij Chateau la Verrerie een syrah waar ik benieuwd naar ben.

Ik heb er zin in!

Omdat wij pas de 12e terug zijn, is het pakket en onze ervaringen vanaf 13 september beschreven en klaar voor verzending. U krijgt bericht als u in de mailinglijst staat!

Tijdens onze vakantie is de winkel wel gewoon open!

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page