top of page

SANCERRE ROUGE 2011 VAN RIFFAULT!!


Wij importeren sinds 2004 de wijnen van Sébastien Riffault uit Sury-en-Vaux (Sancerre). De eerste paar jaar werd het redelijk verkocht, soms vonden mensen het een beetje a-typisch. Zeker de ongezwavelde en laat geoogste cuvées kwamen nog wel eens terug. En toen, zo rond 2010, werd Sébastien steeds bekender. Tegen 2013 werden wij gebeld of wij de wijnen van Riffault importeren en sinds 2014 vragen mensen en restaurants of ze alsjeblieft wat mogen kopen. Gek he, de wijn was meteen al lekker. Alleen heeft er zoveel in de internationale pers gestaan dat Sébastien een ster is geworden. Extreem lage rendementen, alles puur natuur en kijk! hij ploegt met paarden! Hij heeft twee grote lieve knollen die veel minder belastend zijn voor de grond dan zware tractoren.

En nu, zondag 20 maart, is het zo ver. We mogen eindelijk de pinot noir kopen en verkopen. Hij maakt heel weinig en de vraag is gigantisch. Het is namelijk de enige echt lekkere rode Sancerre ter wereld.

Sancerre rouge wordt altijd gemaakt van pinot noir, net als de wijnen uit de nabij gelegen Bourgogne. De rode Sancerre is nog een tijdje in de mode geweest bij (toen) hippe restaurants. Gekoeld! Ja! Dat was nieuw! Helaas is de wijn vaak, heel vaak, dun, zuur, onrijp en viezig. Deze dus niet. Dit is magnefieke rode wijn die iedereen eens gedronken moet hebben. Smaakt het naar Bourgogne? Ja! Maar wel naar hele goede Bourgogne. Eigenlijk smaakt het gewoon naar de allerlekkerste rode Sancerre, want dat is ie.

€.22,00 in de winkel.

(Dat lijkt duur, maar Geoffrey kocht deze week bij de AH een Gigondas voor 19 euro die werkelijk niet te zuipen was. Dat is duur!)

Wit hebben we altijd in twee soorten. De miniem (alleen bij botteling) gezwavelde Quarterons en de ongefilterde, ongezwavelde, van edele rotting laat-geoogste Akméniné. Goddelijk! En weet je wat zo maf is? De wijnen zijn even duur als de vieze Sancerre van de Mitra! Echt waar! Ik blijf het herhalen,...koop wijn bij een zelfstandig en gespecialiseerde importeur zoals wij. Blijf voor wijn weg bij de supermarkt. Wie daar nog koopt moet echt even langskomen voor een kort college, met iets te proeven erbij natuurlijk. Maak van wijn kopen een uitje. Kom gezellig langs.

Beetje lullen, glas wijn erbij,.. ontspannen.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page