top of page

Onderweg, wijnen van Olivier Bonhomme!


Pierre-Olivier Bonhomme, tot vorig jaar samen met Thierry Puzelat, is zelfstandig doorgegaan met dit geweldige domaine in Loire. Puzelat is teruggeroepen naar zijn familiedomaine en ultra talent Pierre-Olivier, de wijnproffessor, perfectioneert de wijnen.

Wij hebben al de merkwaardige, vloeibaar vuursteenachtige Touraine chenin-blanc, de sappige en verslavende Telquel van pinot d'aunis-grolleau en gamay en de Touraine sauvignon die een plek in de top drie "allerlekkerste witte wijnen ter wereld" heeft. En deze komen erbij!

De Touraine Thésée 2012, lang gelagerde sauvignon uit het gehucht Thésée. Oude stokken op kalksteen. Ongelooflijk intense sauvignon, wat een terroir! Net op fles, heel bijzonder. €.14,50 bij ons in de winkel.

Cour-Cheverny 2014. Wacht even, wat is Cour-Cheverny? Dat is een appellatie met een eigen druif. Die druif komt ook helemaal nergens anders voor dan hier. Welke druif dan?? ROMORANTIN!

Deze oerdruif, nog langer in Frankrijk dan chardonnay, groeide vroeger in Bourgogne. Koning Frans 1, het maatje van Leonardo da Vinci, vond de wijnen hiervan zo lekker, dat ie ze liet aanplanten vlakbij zijn buitenhuis in Blois. Dank u, koning Frans! Wat een wijn, wat een wijn... ! De appellatie is heel klein, 50 hectaren. Wij importeren vanzelfsprekend van de beste wijnboer. Niet omdat ik het zeg hoor...het is zo.

18 maanden lagering op fust. Planten van nu 97 jaar oud. Kleine rendementen dus, weinig opbrengst, intense smaken. €.19,50

En hier dan één van mijn mijn lievelingsdruiven voor rode Loire, cot! In Cot We Trust! Cot heet in Cahors en Argentinie malbec. In Cahors kan ie wel eens lekker zijn. Uit Argentinie? Altijd bagger! Uit Loire? Lichtvoetig, fruitig, fris, aards en dorstlessend. Deze, van Bonhomme, is van uitzonderlijke kwaliteit. Google m maar es, we hebben weer een cultwijn te pakken! €.15,50

En tenslotte natuurlijk de touraine sauvignon 2015. Dat is jong! Maar wat is ie lekker! Maandag 14 maart wordt ie gebotteld en zit bomvol fruit. Dit was een uitzonderlijk jaar, dus schenken maar! €.11,50

Vanaf plm. 25 maart in de winkel.

ps Bio, geen sulfiet bij vergisting en lagering, ongefilterd, ongeklaard, gisten uit eigen wijngaard, lekker.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Follow Us
Er zijn nog geen tags.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page