top of page

LES VINS NATURELS

FRANKRIJK

Waarom importeren wij enkel Franse wijnen? Omdat Frankrijk het meest diverse terroir biedt. Het is de bakermat van de bekende druifsoorten en het heeft zo vreselijk veel te bieden, dat wij nog jaren vooruit kunnen met nieuwe ontdekkingen. Verder is er nog volop topkwaliteit te vinden tegen een redelijke prijs.

 

WERKWIJZE

Waar een importeur vroeger ongeveer van wijnboer naar wijnboer moest om te proeven, is het inmiddels wel wat eenvoudiger geworden. Via internet, bevriende wijnboeren, reputatie bij sommeliers en wijnschrijvers kom je een heel end. Dat laatste duwtje in de goede richting doe je natuurlijk nog altijd zelf. Zodoende verkopen wij alleen wijn die we zelf ook lekker vinden! Na een nieuwe "trouvaille" stuur je een vrachtwagen, ontvang je een factuur en naar aanleiding van deze maken wij een verkoopprijs.

 

BIOLOGISCH

Het gaat ons om de wijnmakers, de wijnboeren die zelf op het veld en in de kelder staan. Geen Bordeaux en te dure Montrachets. Wel wijnen van jonge gasten uit diverse streken die streng snoeien, lage rendementen hanteren en geen gif over de druiven spuiten. Onze wijnboeren zijn zonder uitzondering hoog opgeleid in moderne wijnbouwtechnieken, waar biologisch werken de norm is.

DE WIJNBOEREN

"Alles eigen import, rechtstreeks uit Frankrijk"
bottom of page